Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

McLaren P1

Τι ετοιμάζει η McLaren;


Μετά από πολυετή επανάπαυση η McLaren δείχνει τα τελευταία χρόνια να έχει πατήσει για τα καλά γκάζι! Αρχικά με την MP4-12C και τώρα με τη κορυφαία P1, η βρετανική εταιρεία πρωταγωνιστεί πια εκτός από τη Formula 1 και στην αγορά υπέρ-αυτοκινήτων.

Μόνο που οι πληροφορίες που έχουμε από τη Γηραιά Αλβιώνα λένε πως η εταιρεία του Ρον Ντένις θέλει να κάνει… χατ-τρικ! Αυτό θα το πετύχει μέσω του λανσαρίσματος μέσα στο 2014, ενός ακόμα νέου μοντέλου, το οποίο στην ιεραρχία θα τοποθετείται κάτω από τη 12C!
Το κωδικό του όνομα εντός των τειχών του Ουόκινγκ, είναι σύμφωνα με το MotorTrend «P13» και θα παίρνει ώθηση από τον ίδιο V8 twin-turbo κινητήρα της 12C, αλλά με διαφορετική χαρτογράφηση που θα κρατά επιδόσεις και κατά συνέπεια κατανάλωση & ρύπους πιο χαμηλά.
Χωρίς να έχουν διαρρεύσει πολλά, το νέο αυτό μοντέλο θα δανείζεται επίσης τεχνολογία που γεννήθηκε στις πίστες της Formula 1 όπως τα κινούμενα αεροδυναμικά μέρη και δεν θα παρεκκλίνει της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που διέπει τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα της McLaren, διαθέτοντας δηλαδή πολλές καμπύλες.
ΠΗΓΗ: http://www.newsauto.gr/2013/04/01/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-mclaren/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου