Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η νέα Maserati Ghibli



Αυτή είναι η νέα Ghibli και το NewsAuto.gr εξασφάλισε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες πριν γίνουν οι ανακοινώσεις από τη Maserati. Οι Ιταλοί αναβιώνουν το μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν, τις περιόδους 1966-1973 και 1992-1997. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το μεσαίο πολυτελές sedan επιδόσεων έχει επηρεαστεί εμφανώς σχεδιαστικά από τη μεγαλύτερη Quattroporte, θα διαθέτει όμως – σύμφωνα με το δελτίο Τύπου – πιο sport χαρακτήρα. Το μήκος της θα είναι λίγο κάτω από τα 5 m.

Η Ghibli είναι το δεύτερο από τα τρία νέα μοντέλα που θα λανσάρει η ιταλική εταιρεία μέχρι το 2015, καθώς αναμένεται ακόμη ένα SUV. Κεντρική θέση στη γκάμα των κινητήρων της νέας Maserati θα έχει ο 3λιτρος twin turbo V6, με μέγιστη ισχύ 410 PS και ροπή 56,1 kgm.Για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής της Maserati θα χρησιμοποιεί ένας diesel και συγκεκριμένα ένας 3.0 V6.
Η κίνηση θα περνά είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις με το σύστημα τετρακίνηση Q4, ενώ κιβώτιο ταχυτήτων είναι το αυτόματο 8 σχέσεων της ZF. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς θα πλησιάζουμε προς την έκθεση της Σαγκάης, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου