Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Porsche cayman

Πρόκειται για τη 2η γενιά του μικρού σπορ κουπέ της Porsche που έχει δυο εκδόσεις: την απλή Cayman και την Cayman S. O κινητήρας μπόξερ ατμοσφαιρικός με όριο περιστροφής τις 7400rpm αποδίδει 275PS από 2.7lt στην απλή Cayman και 325PS από 3.4lt στην Cayman S.
Είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το αυτοκίνητο στους παραλιακούς δρόμους του Αλγκάρβε αλλά και στην ολοκαίνουργια πίστα του Πορτιμάο. Όπως ίσως γνωρίζετε εδώ φιλοξενείται αγώνας Moto GP. Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή εγκατάσταση με κύριο χαρακτηριστικό της πίστας τις έντονες υψομετρικές διακυμάνσεις. Η επένδυση είναι ιδιωτική και σωστά σχεδιασμένη ποντάροντας στο ήπιο κλίμα της περιοχής (σ.σ: ανάλογο της Πελοποννήσου) τη γειτνίαση με διεθνές αεροδρόμιο και τις υψηλές ξενοδοχειακές υποδομές.
Οι άνθρωποι της Porsche εκτιμούν ότι το 70% των Cayman που θα πουληθούν θα είναι έκδοση «S» εξοπλισμένη με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.
Αυτή ακριβώς και οδηγήσαμε στο όριο στην πίστα όπου πραγματικά μας άφησε άφωνους. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το άριστης ποιότητας δέρμα και η κορυφαία εργονομία Porsche. Κυριολεκτικά νιώθεις να φοράς το αυτοκίνητο προτού ακόμη ξεκινήσεις. Τοποθετείς το κλειδί, παραδοσιακά αριστερά και ο ατμοσφαιρικός μπόξερ κινητήρας έρχεται σε ζωή. Στην περίπτωσή μας (Cayman S) έχει χωρητικότητα 3.4lt και αποδίδει 325PS, 5 περισσότερα από την προηγούμενη γενιά με 200 c.c λιγότερα καθότι το όριο περιστροφής έχει ανέβει στις 7.400rpm.
Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα κουμπί που μεταβάλλει τον ήχο της εξάτμισης. Ενεργοποιώντας το ακούς το τέρας να βρυχάται καθαρά, να μπερδεύει και να ανασαίνει στην πλάτη σου. Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στην έντυπη έκδοση Car&Speed του Πρώτου Θέματος.
ΠΗΓΗ:http://www.newsauto.gr/2013/02/28/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-porsche-cayman-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου